Logo E-Fatura Hakkında Tüm Detaylar

E-Fatura nasıl kesilir?

E-Fatura devlet tarafından geliştirilen bir uygulama olduğundan, firmalar GİB Portal ya da yine GİB tarafından yetkilendirilmiş entegratör kuruluşlardan hizmet alabiliyor. Hazırlık sürecinde Kamu Sertifikasyon Merkezi’ne başvurunun ardından mali mühür temini gerekiyor. Şahıs firmaları için ise e-İmza alımı ardından e-Fatura’ya geçiş yapmak mümkün. 509 No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde yer alan işletmeler için e-Fatura mecburidir. Ancak bunun dışında kalan bir firmaysanız yine de kendi isteğinizle sisteme başvuru yapabilir ve e-Fatura kullanıcısı olabilirsiniz.

E-Fatura’nın avantajları

Geleneksel faturayla işlev açısından hiçbir farkı bulunmayan e-Fatura uygulaması Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından geliştirildi. Bu uygulamada amaç hem kağıt kullanımını azaltmak hem vakit tasarrufu sağlamaktı.

Gerçekten de e-Fatura uygulaması ile firmalar eskisine kıyasla çok daha kolay ve hızlı şekilde fatura işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Kağıt ve baskı masrafının yanı sıra e-Arşiv fatura ile de, arşivleme ve dağıtım gibi maliyetler de ortadan kalkıyor. Tüm fatura işlemlerini e-Fatura uygulaması üzerinden oldukça pratik bir şekilde yönetmek mümkün. Sınırsız sayıda yetkilendirilmiş kullanıcı, uygulama üzerinden fatura bilgilerine erişip işlemlerini yapabiliyor. Böylece firma içi görev dağılımına uygun bir fatura operasyonu planlamak da kolaylaşıyor. Ayrıca elektronik ortamda kesilip saklandığı için çok daha güvenli bir yapıya sahip oluyor.

Ücretsiz Demo Talebinde Bulunun

    Telefon Numaranız

    E-Fatura, faturaların internet bağlantısı kullanılarak elektronik ortamda veri format ve standardı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen ve elektronik belge biçiminde düzenlenen, VUK gereği bir faturada yer alması gereken bilgilerin içerisinde yer aldığı, satıcı ve alıcı arasında dolaşımını güvenli ve sağlıklı bir biçimde sağlamak amacıyla Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından oluşturulan uygulamadır.