Kurumsal Yazılımın Faydaları Nelerdir?

Kurumsal Yazılımın Faydaları Nelerdir?

Kuruluşunuz için neden kurumsal yazılım kullanmalısınız? Birçok faydası vardır. Şimdi gelin, kurumsal yazılımın faydalarından bahsedelim.

1. Size Bilgi İçin Merkezi Bir Konum Sağlar

Kurumsal yazılımın temel amacı, ilgili tüm hizmetlerinizi ve bilgilerinizi tek bir yerde depolamaktır. Bu bir dizi avantaj sunar. Üyeleriniz ve çalışanlarınız, bir sabit sürücüde veya hatta çeşitli bulut depolama konumlarında arama yapmadan sayısız dosyaya, hizmete, sisteme ve daha fazlasına erişebilir. Ayrıca, oluşturulan verileri gerçek zamanlı olarak görebilecek ve gözden geçirebileceksiniz. Kuruluşunuz ve çeşitli departmanları ve segmentleri tarafından üretilen bilgileri incelemek için haftalarca veya aylarca beklemeniz gerekmeyecek. Kolaylaştırılmış depoda sakladığınız bilgileri hızlı bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Bu, verilere hızlı erişiminiz olacağı için stratejinizin daha iyi bilgilendirileceği anlamına gelir. Ayrıca anında ulaşabileceğiniz bilgiler sayesinde daha hızlı karar verebileceksiniz. Bunun nedeni, birçok kurumsal yazılım türünün grafikler, raporlar ve veri görselleştirmeleri dahil diğer anlık verilerle donatılmış olarak gelmesidir. Algoritmaları, bu bilgilerin gerçek zamanlı analizlerini bile yaparak, nasıl performans gösterdiğiniz, neyin işe yarayıp yaramadığı hakkında önemli içgörüler ortaya çıkarır.

2. Size Para Kazandırabilir

Birçok kuruluş, kurumsal yazılım yükleme maliyeti konusunda endişe duymaktadır. Bir yazılımın başlangıçta maliyetli olabileceği doğru olsa da, onu kurmak için tek seferlik bir başlangıç ​​ücreti ödedikten sonra tasarruf edeceğiniz parayı düşünmek önemlidir. Birincisi, şu anda kullanmakta olduğunuz diğer yazılımları değiştirebileceksiniz. Muhasebe, insan kaynakları yönetimi, müşteri ilişkileri yönetimi, çevrimiçi ödeme işlemleri ve daha fazlası için birden çok ayrı sistemin toplamda her şey için tek bir havuza sahip olmaktan daha pahalıya mal olması muhtemeldir. Ayrıca, kullanmadığınız veya en azından sık kullanmadığınız – bir yazılım için ödeme yapıyor olabilirsiniz ve bir Logo yazılımını devreye sokmak, neye ihtiyacınız olup olmadığının bir değerlendirmesini yapmanızı sağlayacaktır. Ve bazı sistemlerinizin birbiriyle uyumsuz olabileceğini unutmayın. Kurumsal yazılım bu zorluğun üstesinden gelir. Kurumsal yazılım kullandığınızda fazlalıkları azaltacağınızı da unutmayın. Tek bir Logo yazılımı içinde yer alan sistemlerinizdeki tüm çakışmalar kaldırılacaktır.

3. Size Zaman Kazandırır

Kuruluşunuzun çalışanlarının veya üyelerinin belirli bilgileri aramasına gerek kalmayacağından, kurumsal yazılıma sahip olmak herkese önemli miktarda zaman kazandıracaktır. Logo yazılımına girip aradıkları bilginin orada olacağını bilebilirler. İnsanların normalde veri girmek için harcaması gereken sayısız saati de unutmayın. Tüm bilgiler otomatik olarak tek bir sistemde saklanır, yani çeşitli hesaplara ve sistemlere manuel olarak bilgi girmek için kimseye ödeme yapmanız gerekmez. En acil görevlerinizin büyük bir çoğunluğu otomatikleştirilebilir, bu da size önemli miktarda para ve zaman kazandırır. Ne de olsa bu verileri girmek için yeni çalışanlara ödeme yapmanız gerekmeyecek. Tüm bunlar sizin için Logo yazılımı tarafından yapılacak. Ayrıca, bilgileri birden çok sistemde birden çok kez girme gereksinimini ortadan kaldırmış olursunuz. Örneğin, bordro ve insan kaynakları yönetimi ile ilgilenen departmanlar için ayrı sistemleriniz varsa, verileri iki kez girmeniz gerekir. Bununla birlikte, bir Logo yazılımınız olduğunda, bu gerekli olmayacaktır. Bu, elbette, gereken süreyi azaltır ve genel verimliliği artırır.

4. Güvenliğinizi Artırır

Zayıf veya hiç güvenlik önlemi almamanın risklerini muhtemelen biliyorsunuzdur. Bilgisayar korsanları sistemlerinize sızabilir ve kötü amaçlı yazılım getirebilir, kişisel tüketici ve çalışan verileri açığa çıkarak bireyleri riske atabilir ve daha fazlasını yapabilir. Bazı yazılımlarınız ve sistemleriniz için sağlam bir güvenliğiniz olsa bile, yalnızca en zayıf halkanız kadar güçlü olduğunuzu unutmayın. Bir uygulamayı gözden kaçırdıysanız, tüm kuruluşunuz risk altında olabilir. Kurumsal yazılım, operasyonlarınıza ve bunların çeşitli bileşenlerine bir güvenlik katmanı ekleyecektir. Örneğin, parola koruması, iki faktörlü kimlik doğrulama sistemleri ve daha fazlası gibi önlemler ekleyebilirsiniz.  Ayrıca, sıfır güven politikası uygulayabilirsiniz, yani yalnızca belirli hassas bilgilere veya araçlara erişmesi gereken kişiler bunu yapabilir. Bu nedenle, yalnızca sistemleri kullanabilmesi veya verileri görüntüleyebilmesi gereken kişiler bunlara erişebilir.

5. Çabalarınızı Gerektiği Kadar Ölçeklendirebilirsiniz

Kuruluşunuz şu anda ne kadar büyük veya küçük olursa olsun, gelecekte tam olarak aynı görünmeme olasılığı yüksektir. Sizinle birlikte değişecek, kurumsal çapta bir sisteme ihtiyacınız var. Operasyonlarınız değiştikçe bir EAS büyüyecek veya yoğunlaşacaktır. Bulut uygulamaları ve diğer araçlar da dahil olmak üzere pek çok yazılım türü, mevcut donanım sistemlerinizin yeteneklerini ve kapasitesini aşabilir. İşletmeniz büyüdükçe ihtiyaçlarınıza göre kurumsal yazılımınızı ölçeklendirebilirsiniz. Mevcut sisteminizde elinizin altında bulunan tüm alana ve araçlara ihtiyacınız olmadığını fark ederseniz, gerekirse sistemi küçültebilirsiniz.