E-dönüşüm Nedir? E-dönüşüm Çözümleri Nelerdir?

E-dönüşüm Nedir? E-dönüşüm Çözümleri Nelerdir?

E-dönüşüm Nedir?

Teknolojinin gelişmesi ve dijitalleşmenin artmasıyla, günümüzde çoğu iş süreci dijitalleşmeye başlamıştır. Dijital dönüşümün etkileriyle kurum ve işletmeler iş süreçlerinde dijitalleşme durumunda kalmıştır. Bu yenilik e-dönüşüm kavramını ortaya çıkarmıştır. 

E-dönüşüm, kağıt  temelli işlemlerin dijitalleşerek dijital ortama aktarılmasıdır. Dijital teknolojiler ile birçok işlem daha hızlı ve güvenilir bir şekilde yapılabilmektedir. İşletme ve kurumlarda e-dönüşüm birçok ülke tarafından benimsenmiştir ve yaygın olarak kullanılmaktadır.

Ülkemizde de e-dönüşüm süreci başlatılmış ve bu sürece işletmelerin ayak uydurması için sorumluluklar getirilmiştir. 

E-dönüşüm birçok hizmet alanında kullanılmaktadır. Sağlık alanından ticarete, hukuktan iletişime kadar birçok sektörde kullanımı görülmektedir. 

İşletmelerin fatura, irsaliye, makbuz gibi işlemleri e-dönüşüm kapsamında dijitalleştirilmiştir. 

Bu işlemlerin dijitalleşmesi kapsamında yeni e-dönüşüm çözümleri olarak şu şekilde karşımıza çıkmaktadır:

E-fatura

E-defter

E-irsaliye

E-arşiv fatura

Bu kavramları daha iyi anlamanız adına sizler için kısaca özetledik;

E- Fatura Nedir?

E-fatura için, satıcı ve alıcı arasında yapılan alışverişin detaylarına dair önemli bir evrak olan faturanın dijital versiyonudur diyebiliriz. E-fatura sayesinde fatura işlemleri dijital ortamda online olarak yapılır. Bu sayede işletmeler hem zamandan hem de maliyetten tasarruf etmiş olurlar. Aynı zamanda faturalarına daha kolay ve çabuk erişebilirler. E-fatura, belirli bir formatta düzenlendiği ve değiştirilemeyen mühüre sahip bir elektronik belge olduğu için aynı zamanda en güvenli yöntemdir.

E- Defter Nedir?

Türk Ticaret ve Vergi Usulü Kanunlarına göre işletmelerin kaydetmesi gereken bilgileri barındıran defterler tutma yükümlülüğü vardır. Bu defterler de elektronileştirlerek e-defter uygulamasına geçiş mümkün olmuştur. E-defter ile hızlı ve güvenli bir şekilde defter oluşturulabilir ve denetim sağlanabilir. Son yapılan kanun değişikliğinden sonra 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren, cirosu 4 milyon TL veya üstü olan işletmelerin e-defter uygulamasına geçmesi zorunlu kılınmıştır.

blank

E-İrsaliye Nedir?

E-irsaliye satışı gerçekleştirilen malın, malı teslim alan kişiye iletilen belgedir. Genellikle sevk irsaliyesi yerine geçer. E-fatura uygulamasını kullanan ve bu uygulamaya kayıtlı olan işletmeler aynı zamanda e-irsaliye uygulamasına da kayıt yaptırmak durumundadır.

E-Arşiv Fatura Nedir?

Vergi Usül Kanununa göre kağıt olarak düzenlenip saklanması ve ibraz edilmesi gereken faturalar e- arşiv faturalarıdır. E-fatura kullanmayan işletmelere e-arşiv fatura gönderilir. E-arşiv faturası elektronik ortamda düzenlenir ve saklanır. 

İşletmenizin e-dönüşümü için sunduğumuz Logo Yazılım e-dönüşüm  çözümleriyle kolay bir şekilde;

e-fatura

e-irsaliye,

e-arşiv

e-defter entegrasyonunu gerçekleştirelim.

ERP paketlerimizde sunduğumuz e-dönüşüm uygulamalarımızla işlerinizde zaman ve maliyet tasarrufu sağlayın.

entegrasyon, e dönüşüm entegrasyonu, e dönüşüm, e fatura, e arşiv fatura, e-arşiv, e irsaliye, e defter, işletmelerde dijitalleşme, dijital çözümler, dijital fatura, elektronik belge, elektronik fatura, e- dönüşüm uygulamaları, e-dönüşüm çözümleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir